středa 29. prosince 2010

Návod na přežití

V tomto článku se konečně dozvíte, jak to u nás chodí. Je to poměrně stručně podrobný návod na přežití v „dnešní společnosti“. Ideálem by bylo popsat všechny činnosti a aktivity spojené s životem v 21. století, to by ovšem zabralo příliš času, který jak se následně dovíte, je velice drahocenný a nakonec by to ani nikdo neměl chuť číst. Takže vypíšu jenom ty nejzákladnější situace, které mě napadnou.

Zařazení
Možná že zařazení není úplně ten nejvýstižnější název, ale bude to náš pracovní název. Snažte se zapadnout do kolektivu, vyptávejte se na témata, o kterých se baví ostatní, je jedno, že vás absolutně nezajímají, debatujte o nich, ale nepřežeňte to, filozofování není v módě. Pokud nemáte facebook, tak to můžete rovnou zabalit, utíkejte k nejbližšímu PC a založte si profil, nepodceňujte tento bod a raději si ještě založte profil na twitteru, na lidech – I když to není aktuální, a pokud chcete psát podobné návody jako je tenhle, tak nezapomeňte na blogg.

Vzhled
Noste pouze to, co je v módě u vás ve třídě, nebo v práci. V žádném případě se nesnažte být originální, buďte jako ostatní, nevyčnívejte z davu, používejte hodně voňavek a zuby si čistěte dvakrát denně, najděte si nějakou celebritu, podle které budete nosit styl oblečení, nesnažte se být sami sebou, tím to jenom zhoršíte.  Pokud vás to bude stát hodně peněz, zvykněte si, nebo víc pracujte, neboť to jak vypadáte, vás zařadí do dané společnosti.

Škola – pro školáky
Zde je obzvlášť důležité nevyčnívat z davu, nebo případně být v nějakém školník gangu (např. hip hopeři, emaři, diskanti, atd.). Podle dané skupiny gangu je důležité dodržovat správnou gestikulaci, styl chůze, zdravení a způsob komunikace, které jsou pečlivě okopírované od dané celebrity, která tento styl propaguje. Pokud nechcete být členy gangu, je naprosto zásadní být neviditelný, staňte se šedou myší, noste naprosto neutrální oblečení, hodně se hlašte, povídejte si s učitelkou, dělejte úkoly a veškerý volný čas se učte, přinese vám to sice výprask od spolužáků, ale budete mít dobré známky, které se budou hodit, až budete chtít jít na vysokou, kde přijímají podle průměru, tj. dobrý začátek pro vaši budoucí kariéru.

Práce – pro pracanty
Přátelte se hlavně se šéfem, smějte se jeho vtipům, pozvěte ho k vám domů na večeři i s jeho manželkou. V žádném případě nenoste nic extravagantního. Plňte všechny úkoly na 150%, vaše nápady šikovně přihrajte šéfovi, bavte se s kolektivem, ale počítejte s tím, že vás nebudou mít příliš v lásce, ostatně je to dobře, protože určitě nebudete chtít v budoucnu šéfovat vašim kamarádům. Buďte pracovití a berte všechny přesčasy, které nikdo nechce, berte si práci i domů. Nemějte žádný volný čas a hlavně se s nikým nekamaráďte, nechoďte na rande, pokud máte chuť, zajděte si do botelu, pozor ať vás nevidí šéf z práce. Buďte bez emocí, pracujete jako stroj, systematicky a pečlivě. Brzo vás čeká povýšení a slibná kariéra.

Cestování po městě
Jezděte autem, pokud máte. Pokud nemáte, tak se naučte efektivně kličkovat mezi chodci, je důležité se tvářit velmi nasraně a neuhýbat, pokud se přece jen připlete někdo větší, tak včas uhněte. Nečekejte na metro, kde bude místo na stání (o sezení ani nemluvě), cpěte se, nebojte se, že spadnete, když se nedržíte, držet vás budou okolní těla, před vstupem se nezapomeňte nadechnout. Pokud jezdíte tramvají, pořiďte si plynovou masku, nebo alespoň kapesník s toluenem, doufejte, že se pak proberete na vámi požadované zastávce.

Nakupování potravin
V žádném případě se nesnažte vybrat konkrétní druh potraviny, to by vás časově zruinovalo, vyberte první, která vám padne do ruky. Pro pohyb v obchodě platí stejná pravidla, jako pro cestování po městě. Nehledejte zdravé potraviny, nemá to cenu, neptejte se na nic zaměstnanců, většinou stejně neumí česky, a pokud ano, tak obvykle nic neví. Nehledejte frontu, kde strávíte méně času, obvykle ztratíte nejvíce času hledáním této fronty, kraťte si čas tím, že si prohlížíte okolní dámy, kupte si několik zbytečností, které jsou u pokladny. Na otázky prodavačky odpovídejte buď ne, nebo 10.

Pokračování příště..

2 komentáře:

  1. K tomuto tématu doporučuji knihu Petera Bergera - Pozvání do sociologie. Spoustu věcí tam vysvětluje.

    OdpovědětVymazat
  2. Rád bych jen upozornil na ironický tón, který možná nebude každému na první pohled zřejmý, ale vzhledem k určení mého blogu, se zdá zcela evidentní.
    Díky za doporučení, rád se na knihu podívám..

    OdpovědětVymazat